пʼятницю, 13 грудня 2019 р.

Ти людина - ти маєш право!


           Права людини як броня – вони захищають нас; вони як правила – говорять нам, як себе поводити; вони як арбітри – ми можемо до них звертатися. Вони абстрактні – як емоції, і як емоції вони належать всім й існують, щоб навколо не відбувалося. Вони подібні до природи, тому що їх можна зневажити; та до духу, тому що їх неможливо зруйнувати. Подібно до часу, вони  однаково  ставляться  до  всіх нас. Вони пропонують нам повагу, і вимагають від нас ставитися з повагою до інших. Вони подібні до доброти, правди і справедливості: ми можемо розходитися в думках стосовно їхнього визначення, але ми впізнаємо їх, коли бачимо, що їх порушують.
            З метою закріплення і узагальнення правових знань,  перевірки наскільки здобувачі освіти обізнані у правовій сфері, як оцінюють неординарні життєві обставини в ліцеї, 13 грудня 2019 року, викладач предмету «Громадянська освіта» Тирончук В.В. провела  вікторину «Ти людина – ти маєш право!». У вікторині взяли участь команди навчальних груп № 11 та 16. Спочатку присутні пригадали що ж таке Загальна декларація прав людини, переглянули тематичне відео. А далі розпочалася гра. Учасники взяли участь у семи конкурсах: «Бліц турнір», «Знавці термінів», «Математичний», «Склади словосполучення», «Правова консультація», «Вірю не вірю», «Ти – мені, я – тобі».
            Такі заходи сприяють вихованню пізнавального інтересу до юридичної науки, поваги до законів, розвитку логічного мислення, вміння аргументовано відповідати на запитання, робити висновки та узагальнення.









Немає коментарів:

Дописати коментар