пʼятницю, 13 грудня 2019 р.

Фаховий тиждень слюсарів з ремонту колісних транспортних засобів


          З 9 грудня по 13 грудня 2019 року в ліцеї проходив фаховий тиждень слюсарів з ремонту колісних транспортних засобів. Майстри виробничого навчання, викладачі, учні взяли активну участь в організації та проведенні тижня.
            Основою тижня став конкурс фахової майстерності. Конкурс складався з трьох етапів: І – виконання завдання по слюсарній справі; ІІ – виконання завдання з теоретичної підготовки; ІІІ – виконання завдання з автосправи.
            Були проведені відкриті уроки майстром виробничого навчання Герасим’юком Г.А. на тему «Виконання робіт технічного обслуговування електрообладнання» та викладачем професійно-теоретичної підготовки Бігальським Б.А. на тему «Призначення, будова і принцип дії зчеплення автомобілів».
            Для здобувачів освіти навчальних груп № 16, 17 була організована екскурсія на ТОВ «Карпати Автоцентр», яка була цікавою і пізнавальною.
            12 грудня в актовій залі відбувся навчальний захід «Професія слюсар з ремонту автомобілів». Захід готували заступник з НВР Калетник Р.В., голова методичної комісії Кавуля Т.Л., майстри виробничого навчання та учні. Навчальні групи, які навчаються за даним видом підготовки представили на заході презентації відповідної тематики: «Історія автомобілебудування» – 17 група, «Професія слюсар з ремонту колісних транспортних засобів» – 2 група, «Охорона праці» – 16 група, «Інструменти слюсаря з ремонту колісних транспортних засобів» – 26 група, «Технічне обслуговування автомобіля» – 27 група, «Ремонт автомобілів» – 22 група, «Комп’ютерна діагностика автомобіля» – 36 група, «Інноваційні технології в машинобудуванні» – 37 група. Всі бажаючі мали змогу переглянули виставку фахової літератури, що була представлена в актовій залі.
            Також під час заходу відбулась зустріч присутніх з керівником підприємства Bosh в місті Сторожинець Шульгіним Андрієм, який розповів майбутнім кваліфікованим робітникам про реалії роботи слюсаря.       
            Завершився захід відеoінтерв’ю з випускниками ліцею Якив’юком Олександром та Остаповичем Іваном, які працюють на Bosch автосервісі «Мак-авто».
                Загалом фаховий тиждень видався насиченим і цікавим, що посприяло формуванню зацікавленості учнів у обраній професії, розвитку творчості, активності.















Немає коментарів:

Дописати коментар