четвер, 22 лютого 2024 р.

Відкритий урок зарубіжної літератури

        22 лютого 2024 року викладачка Танас Надія провела відкритий урок зарубіжної літератури на тему «Конфлікт молодої людини і суспільства» за романом Ф. Стендаля «Червоне і чорне» у групі № 17. Епіграф уроку: «Найскладніший бій – бій із самим собою».

Під час уроку Надія Іванівна разом із здобувачами освіти пригадали історичний контекст роману: Велика Французька революція, Наполеон, умонастрої цілого покоління молоді, Реставрація; з’ясовували які проблеми підіймаються у романі – це і вибір життєвого шляху, і формування характеру, і конфлікт людини з суспільством. Аналізували  складності взаємин між людьми: любов, ревнощі, зрада. Під час заняття була використання мультимедійна презентація, фрагмент відеофільму, сучасні методичні прийоми візуалізації навчального матеріалу.

Роман "Червоне і чорне" –  це не просто історія краху надій на щастя і служіння реальній справі, а трагедія героїчного характеру, який не зміг себе проявити по-справжньому в затхлій атмосфері і обрав смерть як єдиний засіб зберегти чистоту душі. Це трагедія приреченого на поразку самобутнього бунту непересічної особистості проти несправедливого суспільного устрою.









Немає коментарів:

Дописати коментар