середу, 21 лютого 2024 р.

Мова єднає всіх!

             Рідною прийнято вважати мову нації, мову предків, яка пов’язує людину з її народом, з попередніми поколіннями, їхніми духовними  надбаннями.

21 лютого 2024 року, у Міжнародний день рідної мови, викладач української мови і літератури Борошенко Еріка провела урок-гру  «Мова єднає всіх».

Розпочався урок з прочитання щемливої поезії Дмитра Іванова «Бувальщина». Історію свята присутні пригадали, переглянувши творчий проєкт «Мова єднає нас», який реалізували здобувачі освіти під викладача англійської мови Бучацької Людмили.

Під час уроку учні подорожували країнами світу. Зупинялися на станціях: Україна – «Теоретична», Англія – «Фразеологічна», Німеччина – «Крокодил», Франція – «Неологізми», Румунія – «Музична». Здобувачі освіти відповідали на запитання, відгадували фразеологізми, пояснювали неологізми, відгадували назву пісні.

Подорожуючи, здобувачі освіти розширили і збагатили знання про мову та літературу. Дійшли висновку, що мова – скарб без якого не може існувати жоден народ, жодна країна як держава.

Тож, користуйтеся рідною мовою, плекайте цей найдорожчий скарб!












Немає коментарів:

Дописати коментар