четвер, 26 жовтня 2023 р.

Мова моєї країни

         Першим до нас приходить слово…З колисковою материнською піснею, тихою казкою, доброю ласкою. Світ – мов казка. І пізнаємо ми його за допомогою слова. За допомогою слів відкриваємо таємничість і складність інших наук: географії, історії, біології, фізики, математики…

Словесність – початок усіх наук. Вона джерело, звідки починається струмок, який ширшає, набирає сили, розливається могутньою рікою. А складовою словесності є слово.

У переддень української писемності та мови викладач української мови та літератури Еріка Борошенко разом із здобувачами освіти групи № 31 підготували інформаційну хвилинку «Мова моєї країни» для першокурсників групи № 16.

Третьокурсники підготували повідомлення: «Коли виникла наша мова», «Хто з відомих особистостей вивчив українську мову у дорослому віці», «Чому український дубляж вважається найкращим у світі», «Прості правила, які допоможуть популяризувати українську мову».

Учні мали змогу зібрати вислови про кохання українською мовою та з’ясувати значення слів «кохати» і «любити».

«Унікальність української писемності та мови – Абетка. Вона починається з А – Ангел, а закінчується Я – Янгол. Від А до Я – від ангела до янгола, які захищають нашу мову на всіх етапах нашої історії», –  такими словами Еріка Ярославівна завершила захід.












Немає коментарів:

Дописати коментар