вівторок, 10 жовтня 2023 р.

Засідання Школи педагогічної майстерності викладачів

            Сьогодні, 10 жовтня 2023 року, в ліцеї відбулось засідання Школи педагогічної майстерності викладачів. На засіданні розглядались питання:

-          Вміння і навички, котрих потребує ринок праці (в рамках «2023 рік –  Європейський рік навичок) – (методист Попова С. М.). Світлана Михайлівна зазначила, що Європейський рік навичок покликаний надати новий імпульс навчанню протягом життя, що Україна стала однією з країн-учасників European Year of Skills. Проаналізували які найважливіші компетенції виділяють у 2023 році та які професії є та будуть актуальними. Виконавши вправу «Склади вислів» присутні прокачали свої цифрові навички.

-          Платформа «Професійна освіта онлайн» (викладачі спецтехнології Бігальський Б. А. та Попов А. Ф.). Богдан Антонович розповів як він використовує матеріали платформи при підготовці кваліфікованих робітників з професії «Верстатник широкого профілю» та викладанні предмету «Креслення». Анатолій Федорович ознайомив присутніх з навчальними курсами платформи.

-          Перша психологічна допомога в стресових ситуаціях (практичний психолог Семенчук Н. В.). Надія Василівна зазначила, що надання першої психологічної допомоги не передбачає значної професійної підготовки, достатньо педагогічних знань, отриманих в межах освітнього психологічного інформування і природної здатності проявляти співчуття, людяність. Зупинилась на техніках і вправах, які є ефективними і допомагають впоратись із стресом. Присутні виконали вправу «Я радий (рада), тому що….», яка стала гарним завершенням робочого дня.

Розвиток технологій та скорочення життєвого циклу професій призвели до застаріння класичної моделі освіти «школа-вуз». Їй на зміну прийшла концепція lifelong learning – безперервного навчання протягом усього життя. Педагог повинен завжди бути вічним учнем.













Немає коментарів:

Дописати коментар