понеділок, 30 жовтня 2023 р.

Урок-конференція до річниці вигнання нацистських окупантів з України

           30 жовтня 2023 року викладач історії Боднар Наталія провела із здобувачами освіти ліцею урок-конференцію до річниці вигнання нацистських окупантів з України. Мета заходу: поглибити знання про роль українців у Другій світовій війні та вигнання у 1943-44 рр. нацистських військ з території України; узагальнити, що це стало можливим завдяки об’єднанню зусиль всієї антигітлерівської коаліції та визвольних антинацистських рухів; пояснити здобувачам освіти, що боротьба за свободу проти іноземного агресора є обов’язком кожного представника народу, над яким нависла загроза поневолення; визначити, що вигнання нацистських поневолювачів не принесло Україні спокою і свободи, а обернулося поверненням комуністичного терору, масовими депортаціями, переслідуванням інакодумців.

Під час уроку були презентовані творчі проекти «Історична довідка про події 1943-1944 рр. на території України» груп істориків першого і другого курсів. Група експертів презентувала роботу «Війна і міфи». Присутні переглянули відеоматеріал «Україна в Другій світовій війні. Пишемо історію», «Визволення України».

Наталія Миколаївна зазначила, що нині, як і в роки Другої світової війни, Україна воює з підступним агресором. Сьогодні це путінська росія, яка хоче демонтувати нашу незалежність. Але злочини рф в Україні неодмінно будуть зупинені, а російський путінський режим – засуджений і переможений спільними зусиллями усього цивілізованого світу. Завершився урок-конференція хвилиною мовчання на вшанування загиблих українців у Другій світовій війні та тих, хто загинув у боротьбі з путінською росією.  













Немає коментарів:

Дописати коментар