понеділок, 8 травня 2023 р.

Пам’ятаємо. Перемагаємо

            8 травня згідно із Законом України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років» Україна разом із європейською спільнотою відзначає День пам’яті та примирення. У цей день вшановують не лише пам’ять бійців, які загинули під час Другої світової війни, а також безневинних її жертв: дітей, цивільних, остарбайтерів. Понад 8 млн людей загинуло лише в Україні під час війни 1939-1945 років. Цього року Україна вдруге відзначає День пам’яті та примирення в умовах повномасштабної війни із Росією.

            Сьогодні, з метою поглиблення знань здобувачів освіти про героїчне минуле нашого народу, переосмислення подій Другої світової війни, руйнування радянських історичних міфів, виховання в здобувачів освіти шани і поваги до тих, хто ціною власного життя здобув перемогу у війні і здобуває перемогу зараз в умовах повномасштабної збройної агресії Росії, викладач історії Боднар Н. М. провела урок-пам’яті «Пам’ятаємо. Перемагаємо» із другокурсниками ліцею. Розповідь викладача, переглянуті відео спонукали учнів до висновків: Друга світова війна закінчилась зусиллями дипломатії, але виграна вона була сміливими воїнами та зброєю. Сучасна Росія – не переможець над Гітлером та нацизмом, не визволитель Європи, а жорстокий агресор, який нехтує міжнародним правом, прагне силової ревізії кордонів і прямує до новітнього тоталітаризму. Українці мають не просто право на загальнонаціональний збройний спротив, але і на підтримку всього світу, вони зі зброєю в руках захищають Європу і дають шанс на створення нової, більш справедливої, світової системи безпеки, на побудову більш тривкого миру. Але умовою для цього є перемога над Росією, відновлення територіальної цілісності України та унеможливлення майбутньої агресії росіян проти будь-кого на планеті.

Історія Другої світової війни нас вчить, що український народ перемагає тоді, коли ми єдині, соборні, діємо разом і захищаємо те, що нам дороге. Коли ми разом, коли ми відчуваємо, що справедливість  на нашому боці і стоїмо за свою землю, тоді ми непереможні. Як і у середині минулого століття ми захищаємо свою землю і свою Вітчизну від агресора-окупанта, що дає нам додаткових сил і право на відчайдушний спротив. Перемога у цій війні означає для нас вільне життя у своєму власному домі за своїми власними правилами. Ми ніколи не були загарбниками як нацисти чи рашисти, тому правда і сила на нашому боці.









Немає коментарів:

Дописати коментар