четвер, 21 лютого 2019 р.

Україна в нас одна


Роль рідної мови в житті й культурі народу надзвичайно важлива, бо мова є не тільки знаряддям для спілкування, але й засобом мислення, пізнання та набуття знань з усіх галузей науки та мистецтва. Це «жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподіванки, розум, досвід, почування…». З її допомогою минулі покоління спілкуються з нами, а ми передаємо свої здобутки наступним поколінням.
            Рідне слово – це ніби та стежина прямуючи якою людина здобуває громадянську зрілість, осмислює, хто вона, якому народові, якій землі зобов’язана своїм життям і щастям.
Кожна мова – це національна картина світу, що постійно розвивається.
Міжнародний день рідної мови – день, який відзначають щороку 21 лютого, починаючи з 2000 року. Про «підтримку мовного та культурного різноманіття та багатомовності» було оголошено на ХХХ сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО, що проходила 26 жовтня — 17 листопада 1999 року в Парижі.
З нагоди Міжнародного дня рідної мови наш ліцей підтримав ініціативу ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» щодо організації проведення 21 лютого 2019 року «диктанту єдності» «Україна в нас одна». Учні з викладачем  Борошенко Е.Я.  писали диктант українською мовою, а з викладачем іноземної мови Бучацькою Л.І. – румунською мовою.
Захід завершився учнівським флешмобом – «Україна в нас одна».







Україна в нас одна».

Немає коментарів:

Дописати коментар