пʼятницю, 15 грудня 2023 р.

Права людини - тема відкритого уроку з предмету "Громадянська освіта"

           Питання прав і свобод людини посідає чи не найважливіше місце як у світі, так і в Україні. Сьогодні, як ніколи, народ України бореться за свої права, які так часто порушуються як в державі, так і за її межами. Наявність прав і свобод, ступінь їх реалізації є основним критерієм визначення  розвитку демократії будь-якої держави.

15 грудня 2023 року, в рамках Всеукраїнського тижня права, викладач Тирончук Віолета провела відкритий урок з предмету «Громадянська освіта» в групі № 11 на тему: «Права людини». Під час урок викладач зупинилась на таких питаннях: що таке права людини; еволюція прав людини; загальна декларація прав людини; види прав і свобод людини; як захищаються права і свободи людини в Україні.

Віолета Василівна під час бесіди ознайомила здобувачів освіти із поняттями «права» та  «обов’язки», формувала відчуття кожної особистості, як частинки суспільства.  Зазначила, що людина від народження наділена правами, а з часом у процесі життя, після досягнення встановленого законом віку, набуває здатності мати обов’язки і нести відповідальність за свої дії. Закликала молодь пам’ятати, що поряд із ними живуть люди, які також мають права і тому реалізуючи свої права потрібно не порушувати прав та інтересів інших. У своїх діях потрібно керуватися совістю, порядністю, людяністю, добрими намірами, чесністю, повагою до оточуючих. Молодь – це та сила, яка в змозі здійснити перетворення на краще і забезпечити більш справедливе майбутнє держави.








Немає коментарів:

Дописати коментар