середа, 8 листопада 2023 р.

За красою

          27 листопада українці вшановують 160-ліття від дня народження української письменниці, громадської діячки та важливої постаті раннього модернізму в українській літературі – Ольги Юліанівни Кобилянської.

В обласному художньому музеї відкрилась ювілейна виставка "За красою" присвячена Ользі Кобилянській. Здобувачі освіти 11 групи ліцею разом з викладачем української мови та літератури Борошенко Е.Я. і майстром виробничого навчання Сікун І.М. відвідали виставку.

Екскурсовод Курущак Л.М. розповіла про роботи митців, які присвячені творам Ольги Кобилянської. А саме: колекція одягу "Царівна " Світлани Крачило, картини Сергія Колісника, Ігоря Талалая, Оксани Мартинюк, Петра Лемського, намиста Світлани Марченко.

Велике враження справила на учнів виставка дитячих малюнків, присвячених буковинській письменниці. Ользі Кобилянській вдалося відкрити у своїх творах нові можливості розповідати про людські почуття, про жінок, про природу, про глибини душі людини. Вона завжди писала серцем...

З серцем, з любов'ю працівники Чернівецького художнього музею створили виставку "За красою". Щиро дякуємо Вам за красу й естетичну насолоду!









Немає коментарів:

Дописати коментар