вівторок, 21 листопада 2023 р.

О ти, найкраща жінко, прекрасна Ольго!..

             21 листопада 2023 року, здобувачі освіти групи № 17 разом з викладачкою  української мови Ерікою Борошенко та завідувачкою відділу науково-освітньої роботи Чернівецького обласного художнього музею Ларисою Курущак відкрили для себе світ незвичайної людини Ольги Кобилянської.

            Під час уроку учні  змогли  глибше познайомитися з письменницею зі сторінок її щоденника. А подивившись відео німецькою мовою (з перекладом) дізнались про життя і творчість «гірської орлиці». Разом з екскурсоводом музею здобувачі освіти проаналізували повість «Земля».

На основі новели «Битва» учні відчули багатство і красу рідного краю. Як захищає себе ліс від тих, хто його хоче бездумно й бездушно знищити присутні дізнались просканувавши QR-код. Дійшли висновку, що «Нема стільки шкідників серед тварин, як є їх серед нас, серед людей!».

Кобилянська не лише письменниця, а й просто жінка. Яка любила ходити на танці, кататися верхи на конях, любила парфуми із запахом фіалки, білі троянди…

Її називали «гірською орлицею» за горде серце, «пишною трояндою в саду української літератури» – за яскраву метафоричність бачення. Себе ж вона називала скромно і просто – «робітницею свого народу», девізом життя якої були слова : «Що люблю, люблю вже навіки».










Немає коментарів:

Дописати коментар