четвер, 27 жовтня 2022 р.

Медіаграмотність: застосовувати не можна відмовитись

             Ми живемо у потужному інформаційному потоці. Щодня ми опрацьовуємо безліч різноманітної інформації. Рух інформаційного потоку не спинити. Наше завдання – не потонути у щоденному вирі інформації. Інтернет став органічною частиною нашого життя, соцмережі неймовірно популярні, тому дуже важливо свідомо жити в цій реальності. Ми створюємо дописи у соцмережах, охоче постимо відео чи фотографії. Але чи все ми робимо правильно? Саме тут на допомогу прийде медіаграмотність.

І саме медіаграмотності було приурочене заняття Школи професійної майстерності викладачів, яке відбулося 27 жовтня 2022 року в ліцеї. «Медіаграмотність: застосовувати не можна відмовитись» – тема засідання. Викладач Попова С. М. нагадала присутнім визначення понять медіа, медіаграмотність. Розглянули десять компетентностей, які включає в себе модель медіаграмотності. Ознайомились із Національним проектом з медіаграмотності Фільтр. Це національний проєкт з медіаграмотності Міністерства культури та інформаційної політики України. Проєкт був заснований у 2021 році, щоб об’єднати зусилля держави, громадського сектору, міжнародних організацій та медіаспільноти задля покращення рівня медіаграмотності українців. На завершення виконали вправу «День 1. Розігрів» із «Зарядки з медіаграмотності».

Дійшли висновку, що бути медіаграмотним означає бути спроможним знайти те, що ми шукаємо, вибрати те, що нам потрібно, й визначити, наскільки надійною є ця інформація. Бути медіаграмотним означає бути здатним оптимально використовувати відповідну інформацію, зберігаючи її розумно, й ділитися нею з іншими.








Немає коментарів:

Дописати коментар