понеділок, 27 вересня 2021 р.

Урок-реквієм «Бабин Яр. Жива пам’ять»

           Цьогоріч, 29 – 30 вересня виповниться 80 років, від тих пір коли у Бабиному Яру в Києві були вбиті перші жертви нацистської політики винищення – майже 34 тисячі київських євреїв. У 2021 році, у 80-ті роковини трагедії, в Україні вшановують пам’ять десятків тисяч розстріляних. Упродовж 1941-1943 років, маховик смерті забрав життя близько 100 тисяч людей – євреїв, ромів, полонених червоноармійців, пацієнтів психіатричної лікарні, цивільних заручників, українських націоналістів і радянських партизанів, в’язнів Сирецького концтабору.

Сьогодні, 27 вересня 2021 року, на вшанування пам’яті жертв Бабиного Яру викладачем історії Боднар Н. М. був проведений урок-реквієм «Бабин Яр. Жива пам’ять» для здобувачів освіти, що навчаються за професією оператор комп’ютерного набору.

                Тема надзвичайно актуальна, оскільки вона тісно пов’язана з питаннями патріотизму, самопожертви, єдності нації. Розповідь викладача, поезії продекламовані здобувачами освіти, презентація, відео підкреслили, що трагедія у Бабиному Яру – один із найжахливіших символів Голокосту.

Бабин Яр – це трагедія всього людства, але сталася вона на українській землі. І тому українець не має права забувати про неї так само, як і єврей. Бабин Яр – це наша спільна трагедія, трагедія, насамперед, єврейського та українського народів.









Немає коментарів:

Дописати коментар