четвер, 18 лютого 2021 р.

Участь у обласному семінарі

          18 лютого 2021 року, відповідно до планів роботи Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації і Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Чернівецькій області на 2021 рік, на базі  Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Чернівецькій області відбувся семінар постійно діючої секції методистів, заступників директорів з навчальної, навчально-методичної роботи закладів професійної (професійно-технічної) освіти області з проблеми: «Удосконалення професійної майстерності педагогічного працівника як передумова формування творчої особистості здобувача освіти».    Учасників привітала Микитюк Світлана Миколаївна, директор Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Чернівецькій області.  Модератором була  Горбан Євдокія Іванівна, методист НМЦ ПТО у ЧО.

            Педагогічні працівники нашого ліцею: методист Попова С. М., викладач англійської мови Бучацька Л. І., викладач професійно-теоретичної підготовки Попов А. Ф. взяли участь у роботі семінару. Під час практико-орієнтованого модуля «Шляхи вдосконалення професійної майстерності педагогічних працівників ЗП(ПТ)О» (обмін досвідом роботи) вони висвітлили питання «Видавнича діяльність як засіб фахового спрямування викладачів на вдосконалення професійно-педагогічної майстерності на інноваційних засадах». Попова С. М. відзначила, що  в системі формування професійної компетентності особливе місце посідає видавнича діяльність педагога. Адже стаття або тези, реферат чи методичні рекомендації, посібник чи підручник є інформаційним джерелом. Саме через ці та інші види неперіодичних і періодичних видань педагогічний працівник зарекомендовує себе як компетентноспроможний фахівець на ринку праці. Також методист представила практикум «Інтегроване навчання на уроках української мови: водій, слюсар з ремонту колісних транспортних засобів» викладача української мови та літератури Борошенко Еріки Ярославівни. Бучацька Л. І. презентувала свої матеріали: практикуми «Фахове читання для професії «Оператор комп`ютерного набору» та  «Фахове читання для професії «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів». Попов А. Ф. розповів про практичне використання посібника «Основи слюсарної справи», рекомендованого Міністерством освіти і науки України, співавтором якого є він є.

            Семінар пройшов організовано. Всі виступи були цікавими. Хочеться сказати слова подяки Навчально-методичному центру професійно-технічної освіти у Чернівецькій області за організацію такого змістовного, насиченого, плідного віртуального заходу.











Немає коментарів:

Дописати коментар