четвер, 21 листопада 2019 р.

Відкритий урок зарубіжної літератури


Триває фаховий тиждень гуманітарних та суспільних дисциплін. Гасло сьогоднішнього дня: «Коли маєщ вчинити щось погане, сім разів подумай – і не вчини, а добро роби не думаючи».
В рамках фахового тижня, 21 листопада 2019 року, викладач Танас Н.І. провела відкритий урок зарубіжної літератури у групі № 31. «Філософсько-символічний зміст сюжету повісті Е.Хемінгуея «Старий і море»  – такою була тема заняття. Епіграф уроку – слова Е.Хемінгуея «Людина народжена не для поразки. Людину можна знищити, але її не можна перемогти». На уроці було визначено конкретний і філософський плани повісті, проаналізовано символіку й способи вираження авторської позиції, досліджено притчовий характер твору. Розвивались навички літературного аналізу, образного мислення, творча уява учнів, формувалась любов та увага до всього живого, вміння прислухатися до голосу природи, усвідомлювати себе людиною Всесвіту.
На прикладі повісті була сформована думка, що головне в житті – знайти своє призначення, покликання, гідно долати перешкоди, жити в гармонії з оточуючим світом.










Немає коментарів:

Дописати коментар