середу, 19 жовтня 2016 р.

Підготовка педагогів професійно-технічних навчальних закладів до застосування технології кейс-методу

Основним завданням професійно-технічного закладу є підготовка спеціалістів, які володіють професійною компетентністю, навичками швидкої адаптації до умов неперервного оновлення виробництва, здатних до постійного самовдосконалення, зацікавлених у професійному зростанні шляхом поліпшення своєї фахової підготовки. І саме ключова роль у підготовці конкурентоспроможних робітників належить педагогічним працівникам професійної школи. Педагогічні працівники постійно мають впроваджувати у практику своєї роботи освітні нововведення. Відчутно зростає сьогодні роль методичної служби, яка покликана раціонально та оперативно використовувати інноваційні форми та методи навчання та виховання.
19 жовтня 2016 року методист вищої категорії Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Чернівецькій області Євдокія Іванівна Горбан проводила тренінг для методистів НМЦ ПТО, заступників директора з навчальної, навчально-методичної та навчально-виробничої роботи, методистів ПТНЗ області з проблеми «Підготовка педагогів професійно-технічних навчальних закладів до застосування технології кейс-методу або аналізу конкретної ситуації». Заступник директора з НМР Калетник Р.В. та методист ліцею Попова С.М. взяли участь у даному заході.

Вправи «Малюнок по колу», «Процедура визначення слова «гра», «Зіпсований телефон», «Кейс», «Продовження фантастичної ситуації», «Створення конструктора заняття із застосуванням кейсу», «Моделювання напрямів розвитку готовності до застосування кейс-технології» були цікавими, спонукали до активної командної співпраці. Учасники тренінгу, разом з сертифікатами, отримали море позитивних вражень, нові знання, які будуть впроваджувати у своїх навчальних закладах.
Детальніше про тренінг на сайті НМЦ ПТО в Чернівецькій області









Немає коментарів:

Дописати коментар