середу, 12 жовтня 2016 р.

Козацькому роду нема переводу

14 жовтня є державним святом – Днем захисника України, який відзначається  у день Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем Українського козацтва. Для нас, українців, це свято християнське і національне, воно символізує зв’язок поколінь, невмирущість героїчних традицій нашого народу. Це свято єднає країну, закликає усіх до згуртованості перед сучасними викликами та загрозами. Нині, коли на східних теренах України точиться боротьба за незалежність і суверенітет держави, маємо бути гідними спадкоємцями духовних цінностей та продовжувачами багатих традицій і славних справ предків. День захисника Вітчизни символізує нерозривний зв’язок усіх поколінь захисників України. Наслідування політичних, виховних, культурних, військових традицій запорізького козацтва особливо потрібні нам зараз для збереження своєї самобутності, національної ідентичності, духовного й культурного відродження. Знання, шанобливе ставлення, відновлення козацьких традицій є найважливішою умовою єдності держави.
            12 жовтня 2016 року у ліцеї викладачем спецдисциплін, класним керівником групи № 11 Скляренко О.Т. та бібліотекаром Бреник Г.В. було проведено захід «Козацькому роду нема переводу». На початку дійства дівчата  привітали хлопців, майбутніх захисників України. Побажали міцного козацького здоров’я, мужності, витримки, бойового духу.
Продовженням свята стала конкурсна програма «Козацькі забави». За першість змагалися три курені – «Патріоти», «Лицарі», «Козаки». Їм довелось пройти через дев’ять випробувань. Це стільки, скільки було порогів на Дніпрі, які були серйозною перешкодою на шляху того, хто плив Дніпром на Січ. «Випробовування» були цікавими, веселими.
За підсумками прискіпливого журі переможцем став курінь «Козаки».















Немає коментарів:

Дописати коментар