четвер, 22 грудня 2022 р.

Участь у засіданні обласного методичного об’єднання викладачів іноземних мов

           22 грудня 2022 року, відповідно до плану роботи Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Чернівецькій області на 2022 рік, було проведено в онлайн-режимі на платформі Microsoft Teams засідання обласного методичного об’єднання викладачів  іноземних мов на тему «Особливості викладання іноземної мови  за професійним спрямуванням».

Питання, що розглядались під час засідання:

o   Можливості професійного зростання педагога закладу ПТО. Програма Еразмус+: вимоги до здобувача професійної освіти (Микитюк Світлана Миколаївна, директор НМЦ ПТО у Чернівецькій області).

o   ІМ у професійному середовищі. Досвід участі у програмі Еразмус+ (Костенюк Оксана Василівна, майстер виробничого навчання ЧВКУ ДТЕУ).

o   Викладання іноземних мов за професійним спрямуванням у контексті міжкультурної комунікативної компетентності (Кияшко Анжела Костянтинівна, голова обласного методичного об’єднання викладачів іноземних мов, викладач іноземних мов ПТУ №8).

o   Застосування онлайн-дошки Padlet (Вишневська Світлана Андріївна, методист НМЦ ПТО у Чернівецькій області).

o   Демонстрація роботи із сайтом academy.europa.ua, як ресурсом для визначення рівня володіння англійською мовою та можливості його підвищення (Токар Тетяна Миколаївна, викладач англійської мови ПТУ №8).

o   Круглий стіл: «Стратегія активного навчання іноземних мов за професійним спрямуванням у закладах ЗП(ПТ)О». (Обмін думками та педагогічним досвідом, презентація уроків іноземних мов та інтегрованих уроків виробничого навчання). Викладачі закладів.

o   Практична частина. Презентація посібників з предмету «Іноземна мова за професійним спрямуванням» з професій: «Агент з організації туризму» (Кияшко Анжела Костянтинівна, голова ОМО викладачів іноземних мов, викладач іноземних мов ПТУ №8).

Викладач іноземної мови нашого ліцею Бучацька Людмила Іллівна під час практичної частини засідання презентувала два практикуми «Фахове читання для професії «Оператор комп`ютерного набору»» та  «Фахове читання для професії Слюсар з ремонту автотранспортних засобів». Людмила Іллівна звернула увагу на актуальність посібників адже лексичний запас слів зі спеціалізованих тем іноземною мовою стає вимогою часу і знання іноземних мов – це ключ до успіху в сучасному світі.








Немає коментарів:

Дописати коментар