четвер, 10 листопада 2022 р.

Віртуальна екскурсія музеєм

        «Музей – це минуле, це історія, це душа, це серце наших предків, а для нас величавий храм, куди ми повинні входити з побожністю,  а виходити з найглибшим поважанням і гарячою любов'ю до всього того, чим жили наші батьки, діди і прадіди, що ми повинні нести з собою, як заповіт і чому повинні учитися і всі ми, і покоління наших нащадків, поки стоїть земля і світить сонце», -  так свого часу зазначив Д. І. Яворницький.

            Кожен з нас має знати історію свого міста чи села. Історія міста – це історія народу, який у ньому живе, з сумними, трагічними чи веселими та щасливими поворотами.

І саме сьогодні в ліцеї екскурсоводом Чернівецького обласного художнього музею Ларисою Миколаївною Курущак був проведений музейний урок «Чернівці у творах мистецтва» для здобувачів освіти групи № 11. Урок проходив у вигляді віртуальної екскурсії музеєм, Чернівцями. Присутні мали змогу познайомитися з творами мистецтва, видатними митцями, які жили і творили на теренах Буковинського краю. Віртуальна екскурсія не залишила байдужими учнівську молодь та педагогів.

            Звичайно, Лариса Миколаївна не могла все розповісти про наше місто. Місто наше величали то «маленьким Парижем», а то «маленьким Віднем». А скільки цікавого можуть розповісти нам вулиці міста, пам’ятники, будинки…Про це ми ще поговоримо.





Немає коментарів:

Дописати коментар