четвер, 19 травня 2022 р.

День вишиванки

                Вишиванка – національна святиня, бо символізує і несе в собі духовне багатство, високу мудрість і традиційний зв'язок багатьох поколінь, що не переривається віками. Вишиванку передають з роду в рід, зберігають як реліквію. Вона символ здоров’я й краси, щасливої долі і родинної пам’яті, любові і вірності, адже вишита українська сорочка – це не просто одяг, це справжній оберіг. Вишиванка – важлива частина культури українського народу.

            Сьогодні, 19 травня 2022 року, українці відзначають Всесвітній день вишиванки. Свято, покликане зберегти споконвічні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Вишиванка, яка є гордістю українців, цього року набула ще більшого для кожного громадянина характеру. 

        Сьогоднішній День вишиванки… Продовжували плести маскувальний костюм для українського захисника. Плетіння «кікімори» – процес тривалий, неважкий і навіть медитативний. Потрібні лише бажання і терпіння. А сьогодні плелось по особливому…відчувалась, можна сказати, якась магія… Вишиванка – наш оберіг від зла! Україна – це ми! Разом – до перемоги!






Немає коментарів:

Дописати коментар