пʼятниця, 28 січня 2022 р.

Онлайн-урок мужності «Бій під Крутами»

               Сто  чотири роки тому, 29 січня 1918 року, відбувся бій під Крутами. Тоді близько 400 курсантів і студентів стримали наступ на Київ майже чотиритисячної армії більшовиків. Бій під Крутами відбувся на залізничній станції «Крути» в сучасній Чернігівській області, за 130 кілометрів від Києва. Тривав він понад п'ять годин. Загін із курсантів, студентів та гімназистів зійшовся у нерівному бою з багатотисячною армією Михайла Муравйова. 27 юнаків потрапили після бою в полон до більшовиків та були страчені. ​Затримка просування армії Муравйова дала можливість укласти Берестейський мирний договір, що означав міжнародне визнання української незалежності.

На передодні відзначення цієї пам’ятної дати викладач історії ліцею Боднар Н. М. провела для здобувачів освіти групи № 16 онлайн-урок мужності «Бій під Крутами».  Викладач ознайомила здобувачів освіти з трагічними подіями січня 1918 року під Крутами. Під час уроку на прикладі подвигу юнаків виховувалось почуття патріотизму, поваги до історичного минулого українського народу, борців за незалежність України.

Подвиг українських юнаків, що своєю кров’ю окропили святу землю в боротьбі за волю України, навічно залишиться в історії як символ на національної честі, патріотизму та нескореного духу нашої нації.







Немає коментарів:

Дописати коментар