вівторок, 11 січня 2022 р.

ІКТ-компетентність – ІКТ-активність педагогів

              В умовах сучасного суспільства інформаційно-комунікаційна компетентність педагога, його здатність розв’язувати професійні завдання із застосуванням ІКТ визначає рівень освіченості та стає важливою складовою його професіоналізму. ІКТ-компетентність заслуговує на особливу увагу тому, що саме вона дає можливість особистості бути сучасною, активно діяти в інформаційному середовищі, використовувати найновітніші досягнення в своїй професійній діяльності.

            ІКТ-компетентність педагога формується поступово. А результатом поступової роботи з удосконалення ІКТ-компетенцій є постійне, доречне використання педагогом інформаційно-комунікаційних технологій у своїй професійній діяльності. Це говорить про те, що він набув статусу ІКТ-активного педагога і став членом єдиного освітнього інформаційного середовища.

            З метою більш глибшого розуміння понять ІКТ-компетентності, ІКТ-активності педагогів, обміну досвідом, 11 січня 2022 року в ліцеї відбувся семінар з елементами тренінгу на тему «ІКТ-компетентність – ІКТ-активність педагогів», організований методистом Поповою С.М. Під час заходу розглянулись такі питання: «Рівні формування ІКТ-компетентності» (методист Попова С.М.); «Моя ІКТ-скринька» (викладач математики і інформатики Федірчик Л. Я.); «Відеоконтент в роботі педагога» (викладач фізичного виховання Грищук А. С.). Присутні на заході викладачі та майстри виробничого навчання активно долучились до обговорення даних питань.  

            Методистом було запропоновано вправу: «Надай допомогу» (забезпечення вільного спілкування та створення позитивного настрою). Любов Ярославівна запропонувала присутнім пройти опитування за допомогою онлайн-сервісу створення та проведення миттєвих опитувань Mentimeter і дати відповідь на запитання «Ви ІКТ-активний педагог?», результатом якого була хмара слів. Антоніна Семенівна запропонувала виконати електронну гімнастику для очей.

            Педагог нині мусить бути сучасним, тобто йти в ногу з часом!















Немає коментарів:

Дописати коментар