понеділок, 4 жовтня 2021 р.

Цифровізація як нова реальність України

          Цифровізація – це впровадження цифрових технологій в усі сфери життя людини. Це перехід біологічних та фізичних систем у кібербіологічні та кіберфізичні (об'єднання фізичних та обчислювальних компонентів). Перехід діяльності з реального світу у світ віртуальний (онлайн). Цифрове суспільство – це суспільство, яке інтенсивно та продуктивно використовує цифрові технології для власних потреб (самореалізація, робота, відпочинок, навчання, дозвілля кожного), а також для досягнення та реалізації спільних економічних, суспільних та громадських цілей.

            Сьогодні, 4 жовтня 2021 року, в ліцеї відбулось засідання Школи професійної майстерності викладачів на тему «Цифровізація як нова реальність України». Зупинились на питаннях значення цифровізації для українців, держави, економіки, безкоштовних освітніх серіалах для тих, хто хоче володіти цифровими навичками, ефективно та безпечно застосовувати технології в роботі, для професійного та особистісного розвитку «Дія. Цифрова освіта» (методист Попова С. М.). Розглянули питання цифровізації (діджиталізації) освітнього процесу, переваг цифрової трансформації освіти,  цифрових технологіях, які стають у нагоді педагогам, які висновки можна зробити пройшовши опитування SELFIE (викладач професійно-теоретичної підготовки Скляренко О. Т.).

     Педагог повинен завжди бути вічним учнем, адже в наш складний час необхідно використовувати комп’ютиризоване навчання, інтерактивні види і форми роботи, можливості системи Інтернет.






Немає коментарів:

Дописати коментар