пʼятницю, 7 травня 2021 р.

Ми завжди будемо пам'ятати...

           22 листопада 2004 року Генеральна Асамблея ООН прийняла Резолюцію, в якій проголосила 8 і 9 травня Днями пам’яті та примирення. Нею державам-членам ООН, неурядовим організаціям, приватним особам, крім святкування своїх Днів Перемоги чи Визволення, рекомендовано також щороку відзначати один або два дні як данину пам’яті всім жертвам Другої світової війни.       

            З нагоди цієї дати бібліотекар ліцею Бреник Г. В., в рубриці «Радимо прочитати», пропонує книгу О. М. Сабурова «Відвойована весна». В ній автор, він же партизанський генерал, розповідає , як під час Великої Вітчизняної війни командував великим партизанським з’єднанням, яке за наказом Центрального штабу партизанського руху восени 1942 року здійснило рейд із Брянських лісів на Правобережну Україну і успішно діяло в тилу німецьких військ до січня 1944 року.

            Сьогодні ми схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто загинув на полях битв і в таборах смерті, в партизанських лісах. Всі ми в неоплатному боргу перед полеглими у боротьбі за свободу і гідність людини. Віддаємо глибоку шану і повагу ветеранам Другої світової війни. Ми завжди будемо про них пам’ятати.



Немає коментарів:

Дописати коментар