четвер, 20 травня 2021 р.

Серце моє - Україна!

            Сьогодні, 20 травня 2021 року, у третій четвер травня, українці вже традиційно святкують День вишиванки.  Це свято не є офіційним, але відзначають його не тільки в Україні, але й за її межами – українці та всі прихильні до нас та до нашої культури люди.    Відзначати його почали у 2006 році. Ініціатором стала студентка Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Леся Воронюк. Цьогоріч цьому святу 15 років, воно набуло міжнародних масштабів і український традиційний одяг одягають усе більше людей не лише в нашій країні, а по всьому світу. Ювілейний 15-й рік Всесвітнього дня вишиванки присвячено українській традиційній музиці та екологічним питанням.

            Наш ліцей також долучився до свята. Учні та працівники взяли участь у святі вуличної музики. Святковий настрій подарували музиканти Бреник Галина Василівна, Даниїл Стрієнку, Олександр Запаранюк, ведучі Володимир Гаврилюк, Іван Кудрик та художник ліцею Григорець Анастасія Василівна. Завершилось свято флешмобом «Серце моє – Україна», організованим заступником директора з ВР Костинюк О.Е. та викладачем фізичного виховання Грищук А.С., який приурочено 30 річниці незалежності України.

            Тож будьмо гідними своїх предків, любімо і бережімо рідну землю. Шануймо традиції своєї країни. Гордімось тим, що ми – українці!














Немає коментарів:

Дописати коментар