пʼятницю, 18 жовтня 2019 р.

Тиждень захисту Вітчизни в ліцеї


    Кожна держава повинна мати свою армію, що захищатиме її інтереси тоді, коли дипломатичні методи виявляться безсилими. Україна – як незалежна держава має бути готовою  відстоювати свою омріяну у віках і недавно здобуту незалежність. 14 жовтня – насичений святами день. Це і свято Покрови Пресвятої Богородиці, і День захисника України, українського козацтва і день заснування Української Повстанської армії.
             З цієї нагоди з  15 по 18 жовтня в ліцеї був проведений тиждень Захисту Вітчизни. В рамках тижня класними керівниками Федірчик Л.Я. та Бігальським Б.А. були проведені години спілкування «Від козаків до Кіборгів». Класний керівник Скляренко О.Т. провела виховний захід «Ліга слави».
            Під час проведення тижня юнаки ліцею – майбутні захисники України під керівництвом викладача захисту Вітчизни Кавулі Т.Л. вдосконалювали свої вміння з стройової підготовки, кидання гранати та стрільби. Тодор Леонович організував зустрів ліцеїстів із воїнами – учасниками АТО – Вишневським Миколою Федоровичем та Маркусом Анатолієм, яка відбулась в актовій залі ліцею. Також були організовані виставки тематичної літератури та учнівських стіннівок.
            В рамках проведення фахового тижня «Захист Вітчизни», а курс «Основи медичних знань» є складовою навчального предмета «Захист Вітчизни», була організована з учнями ліцею зустріч-бесіда, яку провела викладач Танас Н. І. на тему важливості оволодіння базовими медичними знаннями і навичками. Велику цінність вони являють у випадках, що потребують негайної медичної допомоги, коли неможливе  звертання до лікаря: на вулиці, природі, у побуті, під час подорожі, в умовах загрозливих ситуацій техногенного або природнього походження, а також в умовах воєнного часу. Адже ці знання і вміння можуть зберегти найцінніше – життя!
Завершився тиждень загальноліцейним спортивно-патріотичним заходом «Богатирські ігри», який організували керівник фізичного виховання Куций П.П. та викладач Грищук А.С.  Захід проводився комплексно: шикування, руханка, спортивні конкурси, де учнівська молодь продемонструвала свою майстерність у підтягуванні на перекладині, амреслінгу, бігу 100 м і 1500 м. Свою кмітливість, спритність, винахідливість, вміння працювати у команді учні змогли проявити під час естафет.















Немає коментарів:

Дописати коментар