четвер, 11 квітня 2024 р.

Чергове засідання методичної комісії загальноосвітніх дисциплін

           11 квітня 2024 року відбулось чергове засідання методичної комісії загальноосвітніх дисциплін. Тема засідання: Чому поезія важлива в житті людини. З доповіддю «Для чого потрібно вчити вірші здобувачам освіти?» виступила голова методичної комісії Еріка Борошенко. Еріка Ярославівна звернула увагу на музику і ритм вірша, логічні зв’язки у строфах, розвиток пам’яті, збагачення знаннями, надихання до прочитання поезії.

Викладач зарубіжної літератури Надія Танас поділилася враженнями проведеного, з нагоди Всесвітнього дня поезії, літературно-поетичного заходу «Поезія – це діамант, величиною в слово». Надія Іванівна відзначила, що поетичне слово здатне проникати в таємниці людської душі, закликати людину мислити образами, допомагає спілкуванню, розширює кругозір.

Методист Світлана Попова відзначила спільну роботу працівників ліцею над творчим проектом «Поезія – це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі». Світлана Михайлівна наголосила, що кожний знаходить в ній щось своє, близьке і зрозуміле.

Члени методкомісії дійшли висновку: вчити вірші напам’ять – це дуже цікаво та корисно. Це стимулює і логічне, і творче мислення. Це відкриває можливості для спілкування, творчості та розвитку. Вірші можуть допомогти кожному з нас стати ще кращою людиною.







Немає коментарів:

Дописати коментар