четвер, 4 січня 2024 р.

Методичний квест

           Однією  з актуальних проблем сьогодення є якісна освіта та її ефективність. Важливу роль у забезпеченні  цієї ефективності відіграє педагог та  його професіоналізм. Педагоги постійно вчаться, експериментують, змінюються…

4 січня 2024 року педагогічні працівники ліцею зібрались на педагогічні читання за темою «Ключові компетентності – основа розвитку особистості», у рамках яких, з метою продемонструвати цікаву форму роботи, сприяти пізнавальній активності, набуття досвіду колективної діяльності, взаємної поваги, підтримки, співпраці методист ліцею Світлана Попова провела методичний квест «У пошуках істини!».

Пошук істини – вічний, нескінченний процес. Майстри виробничого навчання та викладачі об’єднавшись у три групи, рухаючись за картою подорожі, відгадуючи загадки, зупиняючись на зупинках «Теоретичні родзинки», «Моделі навчання», «Агов, професіонали», «Формула успішного ліцею», «Мудрість великих», «Істина у…» пригадали теоретичні поняття щодо теми компетентностей (основні визначення, моделі навчання), склали порівняльну таблицю традиційного й компетентнісного навчання, встановили відповідність між  ключовими компетентностями та відомими у світі особистостями, довели формулу успішного ліцею. А, просканувавши  QR- код, отримали вислів «Освіта – скарб; праця – ключ до нього» (П'єр Буаст), з’ясували, що істина для педагогів полягає у праці. Бо сучасний педагог – це  креативна особистість, мудрий професіонал, який володіє критичним мисленням, ключовими компетентностями, інноваційними та інтерактивними технологіями, здатний постійно навчатися, бути у постійному творчому пошуку. І щоб бути справжнім  професіоналом, необхідно постійно зростати  та розвиватися, постійно працювати.

Вчитель - вічний учень!






Немає коментарів:

Дописати коментар