четвер, 21 січня 2021 р.

До Дня Соборності України із рубрики "Радимо прочитати"

              День Соборності України – державне свято, що відзначається кожного року в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки. Воно запроваджено Указом Президента України від 21 січня 1999 року та покликане засвідчити консолідацію та незламність українського народу, єдність громадян України, які проживають у різних її регіонах.

            До цієї визначної дати бібліотекар ліцею Бреник Г. В. в рубриці «Радимо прочитати» представляє книгу нашого земляка Володимира Михайловського «На зламі. Роздуми про близьке і дороге». Ця книга – спроба автора осмислити гіркі віхи української історії через людей, події і факти, через власне сприйняття того, що пережито на зламі двох століть – ХХ і ХХІ. Художня проза і публіцистика тісно сплелися у роздумах над вистражданим і зігрітим любов’ю, не раз остудженім неправдою і злобою тих, що мали за паніматоньку егоїстичну звабу і ненависть.

            Автор акцентує увагу на те, що людина повинна пізнати себе, не зрадити Україну свою, усвідомити, що правда і воля під ярмо не стануть, бо тіні зникають, а світло залишається.

            Книга представлена для широкого кола читачів.



            Ще одна цікава книга А. Ярещенко «Під чаром рідної землі». Це книга про нас, про наше минуле і сьогодення, про важкий і суперечливий шлях нашого державотворення, про те, що для українця і громадянина України є відчуття єдності зі своєю Вітчизною. Тому і назва цієї книги є невипадковою, бо кожен українець, завжди знаходиться під чаром рідної землі, землі, яку заповідали йому минулі покоління. Ця книга всім тим, кому не байдужими є історія і культура рідного краю.




Немає коментарів:

Дописати коментар