вівторок, 7 травня 2019 р.

Безпека на дорозі – безпека життя


     Життя людини має дуже велику цінність. А безпека на дорозі – це і є, насамперед, безпека життя. Дані Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) та інших міжнародних організацій свідчать про кричущу ситуацію з безпекою дорожнього руху в більшості країн. За оцінками ВООЗ, якщо не вжити термінових заходів, до 2020 року аварії на дорогах стануть головною причиною смертності у світі, випередивши серцево-судинні захворювання та СНІД. Дорожньо-транспортні пригоди називають “убивцею № 1” у світі.
        В Україні, з метою привернення уваги до надскладної ситуації з безпеки дорожнього руху, сприяння вихованню дорожньої культури серед населення та об’єднання зусиль суспільства задля зменшення кількості смертей і травм на дорозі, з 06 по 12 травня 2019 року проходить 5-й Глобальний Тиждень безпеки дорожнього руху ООН під гаслом: «Лідерство в галузі безпеки дорожнього руху».
     7 травня викладач Якубович І.О. провів єдиний національний урок для учнів ліцею «Безпека на дорозі – безпека життя». Іван Орестович звернув увагу на необхідність дотримання Правил дорожнього руху, нагадав про основні засади безпечної поведінки та культури на дорозі. Переглянуті відео дорожньо-транспортних пригод спонукали учнів до роздумів. Викладач висловив сподівання, що дотримання Правил дорожнього руху дозволить зберегти не одне життя.
          А напередодні, 6 травня для учнів ліцею була організована зустріч із лейтенантом поліції Ізбором О. В. Особливу увагу Олександр Валерійович приділив дисципліні учасників дорожнього руху та мотивації неухильного дотримання ними Правил дорожнього руху. Разом з представником поліції присутні повторили основні права пішоходів, велосипедистів, пасажирів, а також правила поведінки на дорозі. На завершення зустрічі учні мали змогу задати свої запитання, на які отримали обґрунтовані відповіді.







Немає коментарів:

Дописати коментар