вівторок, 16 квітня 2019 р.

Фаховий конкурс електрогазозварників


Зварювальник – професія відповідальна, майже віртуозна. Зварювальні роботи застосовуються в багатьох галузях промисловості. Зварювальники трудяться на будівельних майданчиках, створюючи конструкції та системи різних комунікацій, у промисловості, де застосовують свій досвід і навички в машинобудуванні, суднобудуванні і в інших галузях, таких як, енергетика, нафтопереробна промисловість, сільське господарство. Важко назвати такий сегмент виробництва, де не застосовувалася праця зварника.
Зварювальники займаються з’єднанням металевих конструкцій, складних апаратів, деталей, вузлів методом сплавлення металів. Від майстерності зварників залежить якість зварювальних швів. Будь-які помилки, недбалість, що допускаються в роботі, можуть привести до катастрофічних наслідків. Зварювальник-професіонал повинен знати електротехніку, технологію плавлення металів, властивості газів, що застосовуються для антиокислення, методи і принципи дії агрегатів та обладнання, що використовується.
Саме сьогодні, 16 квітня 2019 року, у ліцеї відбувся фаховий конкурс серед учнів групи № 7, які навчаються за професією «Електрогазозварник». Конкурс проходив у два тури. Перший тур – теоретична частина, яку учні виконували у комп’ютерному класі.
Другий тур конкурсу – практична частина. Її учні виконували в виробничій майстерні. Завданням було – зварювання виробу «Резервуар зварний». Зварювання виробу охоплювало різноманітні види зварних швів. Всі учасники конкурсу успішно справились із завданням.
Переможцями стали:
І місце – Дарійчук Назарій;
ІІ місце – Рябокінь Василь;
ІІІ місце – Павлюк Віталій.












Немає коментарів:

Дописати коментар