понеділок, 10 грудня 2018 р.

Розпочався фаховий тиждень слюсарів з ремонту автомобілів

         Професійні тижні методичних комісій сприяють підвищенню педагогічної майстерності майстрів виробничого навчання та викладачів, формуванню зацікавленості учнів у обраній професії.
10 грудня 2018 року, відкритим уроком виробничого навчання, який провів майстер виробничого навчання Чорнокоза І.В., розпочався фаховий тиждень слюсарів з ремонту автомобілів. Тема програми: Діагностування несправностей автомобілів. Тема уроку: Шасі. Діагностування технічного стану складових елементів шасі автомобілів.
Під час вступного інструктажу майстер підкреслив значущість даної теми.
Також сьогодні відбулось засідання методичної комісії слюсарів з ремонту автомобілів у формі круглого столу. Тема засідання: «Презентація методичних розробок». Голова методичної комісії, викладач спецтехнології Кавуля Т.Л., представив методичну розробку «Методи і засоби реалізації принципів навчання учнів». Він зупинився на питаннях: сутність принципів активності та самостійності у навчанні; принцип наочності, зв’язку навчання з практичною діяльністю; емоції у навчальній діяльності; методи навчання і їх класифікація; оптимальність поєднання методів і засобів навчання. «Вимоги до складання плану уроку виробничого навчання» – такою була тема доповіді майстра виробничого  навчання Доніки О.В. Майстер зупинився на основній меті виробничого навчання, класифікації та основних складових уроку, типовому змісті вступного інструктажу, особливостях поточного та заключного інструктажу. Майстер виробничого навчання Осачук Ш.Г. підготував розробку на тему «Електрообладнання, діагностування технічного стану джерел і споживачів електричного струму автомобілів». Майстер зауважив, що електрообладнання в «житті» будь-якого автомобіля має велике значення – без нього автомобіль не зміг би навіть пересуватися. З допомогою електрики відбувається запуск двигуна, за рахунок електрики працюють освітлювальні прилади, моторчики двірників і пічки, система запалювання ДВЗ. На електроенергії також працює будь-яке додаткове обладнання машини – магнітола, прикурювач, охоронна сигналізація, мультимедійна система. І тому знання схеми електрообладнання, основних несправностей та діагностування є надзвичайно важливими.











       

Немає коментарів:

Дописати коментар