четвер, 26 квітня 2018 р.

Чорнобиль: 32 роки поспіль

       Сьогодні виповнилося 32 роки з дня найбільшої ядерної катастрофи в історії людства. В ніч з 25 на 26 квітня 1986 року на запущеній в експлуатацію в 1977 році Чорнобильській атомній електростанції, в декількох кілометрах від Прип'яті, стався вибух, який зруйнував реактор четвертого енергоблоку. Чорнобильська аварія забрала величезну кількість життів, а її наслідки були жахливими не тільки для України, але і практично для всього світу.
       З метою донесення до свідомості учнів масштабів чорнобильської трагедії, виховання шанобливого ставлення до учасників боротьби з ядерною стихією, почуття співчутливості, сприйняття чужої біди, чужого болю як власного, в ліцеї було проведено ряд заходів.
        Чорнобиль... Нині це слово знає весь світ. Чорнобиль – це мука і трагедія, це подвиг і безсилля, це пам'ять, це наш нестерпний біль. Такими словами викладач математики, класний керівник Федірчик Л.Я. розпочала урок-реквієм «Чорнобиль не має минулого» у групі № 11. Розповідь викладача, переглянуті відео торкнулись дитячих душ.
      Про те, що наслідки Чорнобиля ще довго відчуватимуть і сучасники, і прийдешні покоління наголосила викладач хімії, класний керівник Козак С.М. на уроці «Чорнобиль: 32 роки поспіль» у групі № 16. Викиди в атмосферу значної кількості радіоактивних матеріалів, забруднення повітря, ґрунтів, вод, загроза здоров’ю людей – такі наслідки аварії. Викладач зауважила, що для того, щоб Земля самовідновилась, потрібні сотні і тисячі років, адже період напіврозпаду радіоактивного елемента плутонію становить 24 000 років.
      Класний керівник Скляренко О.Т. провела у групі № 21 виховну годину «Дзвони Чорнобиля». Під час заходу викладач з учнями дійшли висновку, що 26 квітня – це день, коли кожна людина повинна поставити перед собою питання : «Хто я? Для чого живу на цьому світі? Як живу? Чим можу допомогти іншим людям?»
           Класний керівник Бігальський Б.А. провів бесіду  «Чорнобильська катастрофа» в групі № 26, де згадали ліквідаторів наслідків аварії, їх подвиг. Учні переглянули відеоролики і з’ясували, які уроки винесло людство з чорнобильської трагедії.
           Ми, люди, маємо ціннісно ставитись до Землі, людей, самих себе. Земля – наш єдиний спільний дім, відповідальність за нього лежить на кожному з нас.












         

Немає коментарів:

Дописати коментар