середу, 10 січня 2018 р.

Професійно-педагогічний імідж викладача та майстра виробничого навчання

    Професія вчителя, педагога – одна з найпочесніших та найвідповідальніших. Можна сказати, що педагог створює майбутнє країни, від його компетентності багато в чому залежить різнобічність розвитку знань молодого покоління, його переконання, світогляд, моральні якості. Викладачі, майстри виробничого навчання – це люди, які постійно перебувають під пильною увагою колег, учнів та батьків. Саме тому однією з складових педагогічної моделі сучасного вчителя є створення іміджу педагога нової формації – особистості, здатної до активної педагогічної творчості та постійного самовдосконалення.
       З метою більш глибшого розуміння поняття іміджу та його складових, залучення педагогів до обговорення питань його ефективного формування, 10 січня 2018 року в ліцеї відбувся семінар з елементами тренінгу на тему «Професійно-педагогічний імідж викладача та майстра виробничого навчання. Основні компетентності викладача та майстра», організований методистом Поповою С.М. Під час заходу розглянулись такі питання: «Імідж – одна із складових загальнокультурної компетентності педагога» (методист Попова С.М.); «Пріоритетні якості, що формують позитивний імідж майстра виробничого навчання» (майстер виробничого навчання Харіна М.І.); «Професійна компетентність викладача іноземних мов» (викладач іноземних мов Бучацька Л.І.). Присутні на заході викладачі та майстри виробничого навчання активно долучились до обговорення даних питань.                   Методистом було запропоновано вправи: «Привітання» (забезпечення вільного спілкування та створення позитивного настрою); «Оплески» (кожен побачив, що має риси та властивості, які є показниками професійної компетентності і заслуговує на оплески); «Крок до успіху»  (учасники спільно виклали «доріжку професійної майстерності», де кожен зробив свій «крок до успіху»).

    Переглянуті відео «Притча про важливість професії вчителя», «Сучасний вчитель» та «Крила» надихнули присутніх на роздуми про важливість професії педагога.


















Немає коментарів:

Дописати коментар