пʼятниця, 6 травня 2016 р.

«1939-1945. Ніколи знову»

Все далі відходять грізні і важкі роки Другої світової війни, але не згасає пам’ять про тих, хто віддав своє життя і захистив рідну землю від ворогів. 8 – 9 травня відзначається День пам'яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Пам’ять народна жива, подвиг загиблих – незабутній.
            З метою виховання в учнів любові до рідної землі, до незалежної держави, формування патріотичного почуття гордості за старше покоління, поваги до учасників Другої світової війни, сприяння пробудженню бажання вивчати історію своєї держави, берегти її традиції, вболівати за майбутнє країни, в ліцеї були проведені уроки мужності «1939-1945. Ніколи знову». Для учнів груп № 2 та 4 заступником директора з ВР Костинюк О.Е. було запропоновано переглянути художній фільм «Нескорений», а бібліотекар ліцею Бреник Г.В. організувала виставку художньої літератури, присвячену Другій світовій війні.
«Український патріотизм проти тоталітарних систем» – тема уроку-реквієму, який провела викладач Федірчик Л.Я. для учнів груп № 21, 17. Сьогодні на нашу рідну землю прийшло нове лихо -  біль утрат в зоні АТО. Знову гинуть найкращі українці, цвіт нації. Було згадано учня нашого ліцею, Бузенко Володимира Петровича («Італієць»), який загинув захищаючи Донецький аеропорт.
  «Жіночі історії війни: вони боролися за українську землю» - такою була тема уроку-спомину, який провів для учнів груп № 11 та 16  викладач Попов А.Ф. Жінка у Другій світовій війні – це Жінка: дружина, мати, медсестра-рятівниця, воїн, підпільниця, військовополонена, остарбайтер, свідок Голокосту, хранителька пам’яті… Разом з учнями згадали про мужність і відвагу льотчиці Надії Савченко, незаконно викраденої та засудженої у Російській Федерації за вигаданим звинуваченням до 22 років ув’язнення.
Сьогодні, коли Україна потопає в сльозах від горя, з болем у серці говоримо: «Ми не тільки не хочемо війни, а просимо Бога зробити так, щоб вона нарешті закінчилася. Ми віримо в це!».












Немає коментарів:

Дописати коментар