пʼятниця, 28 червня 2024 р.

Напрацювання колег на Платформі "Світ професій"

     Дайджест оновлення Цифрової платформи професійної освіти "Світ професій"

 «Світ професій» – сучасна онлайн  Платформа, яка може використовуватись різними категоріями зацікавлених осіб – учнями та їх батьками, дорослими здобувачами освіти, викладачами.

Зокрема педагоги на Платформі можуть ознайомитися з  сучасними навчальними матеріалами, відеоресурсами, обмінюватися між собою досвідом і професійними здобутками. Всі матеріали систематизовано з кожної професії.

Вітаємо наших колег, викладачів професійно-теоретичної підготовки Богдана Антоновича Бігальського та Анатолія Федоровича Попова із розміщенням своїх навчальних напрацювань на Цифровій платформі професійної освіти «Світ професій».




середа, 26 червня 2024 р.

Представлення напрацювань педагогів на засіданні навчально методичної ради НМЦ ПТО у Чернівецькій області

     26 червня 2024 року у режимі онлайн на платформі Microsoft Teams відбулося засідання навчально-методичної ради Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Чернівецькій області.

            Одним із питань засідання було «Розгляд інформаційно-методичних матеріалів педагогічних працівників ЗП(ПТ)О області, підготовлених до друку». Викладачі професійно-теоретичної підготовки  ліцею Анатолій Попов та Богдан Бігальський представили  на засіданні укладенні ними матеріали. А саме: робочий зошит для практичних і графічних робіт «Технічне креслення» Богдана Антоновича та навчальний посібник з теми «Материнські (системні) плати» Анатолія Федоровича.

Роботи колег отримали схвалення навчально-методичної ради Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти. Вітаємо колег та бажаємо подальших творчих успіхів!







вівторок, 25 червня 2024 р.

Педагогічна рада - аналізуємо роботу, підводимо підсумки

         

Педагогічна рада – це найважливіша і найбільш демократична форма роботи педагогічного колективу. Педрада – це місце обговорення думок та пропозицій педагогів щодо майбутнього і теперішнього стану свого закладу освіти.

Сьогодні, 26 червня 2024 року, згідно плану роботи ліцею, відбулося чергове засідання педагогічної ради, на якому розглядались питання:

o   Стан викладання, рівень знань, умінь і навичок здобувачів освіти  з предмету «Технології».

o   Предметні, фахові тижні і конкурси в житті ліцею.

o   Стан методичної роботи в ліцеї (аналіз за 2023/2024 навчальний рік).

o   Звіт про опитування педагогічних працівників та здобувачів освіти щодо внутрішнього забезпечення якості освіти у ЧПМЛ.

Про стан викладання предмету «Технології» доповів заступник директора з НВР Руслан Калетник.

Із звітом про методичну роботу виступила методист Світлана Попова. Вона проаналізувала колективну, групову та індивідуальну форми методичної роботи, яка проводилась протягом 2023/2024 навчального року. Також розповіла про заходи проведенні в рамках предметних та фахових тижнів та про фахові конкурси, які проводились у ліцеї.

Заступник директора з ВР Оксана Костинюк ознайомила присутніх із результатами опитування педагогічних працівників та здобувачів освіти ліцею щодо внутрішнього забезпечення якості освіти.

Методична робота 2023-2024 н.р. (презентація)







четвер, 6 червня 2024 р.

Чергове засідання методичної комісії загальноосвітніх дисциплін

        6 червня 2024 року члени методичної комісії загальноосвітніх предметів за круглим столом підвели підсумки роботи за 2023-2024 навчальний рік. Голова методичної комісії Еріка Борошенко зауважила, що робота педагогів – членів методичної комісії –  була спрямована на розкриття професійного потенціалу кожного викладача, створення умов для інноваційної діяльності, до пошуку і змін,  удосконалення методичної підготовки, підвищення фахової майстерності щодо методики проведення урок та позаурочних навчальних заходів. Засідання були сплановані і  проведені згідно плану роботи.

Кожен із членів комісії прозвітував про проведену роботу за навчальний рік відповідно до обраної методичної проблеми.