вівторок, 4 грудня 2018 р.

Конкурс з технічного креслення


   Життя сучасної людини насичене найрізноманітнішими графічними зображеннями: рисунками, кресленнями, схемами, планами, картами, графіками, діаграмами тощо. Мова графічних зображень не знає кордонів, адже вона однаково зрозуміла всім людям, незалежно від того, якою мовою вони розмовляють. Графічну мову набагато легше призвичаїти для її розуміння електронно-обчислювальною машиною. Будь-яка графічна інформація відрізняється від словесної більшою конкретністю, виразністю і лаконічністю. Роль креслень у житті й сучасному виробництві неможливо переоцінити. Все або майже все, що створене людством створювалося за кресленнями, розробленими раніше.
    Креслення є найважливішим засобом, що сприяє технічному прогресу. Тому знання основних правил креслення, вміння читати креслення і виконувати нескладні графічні роботи є неодмінними умовами високої загальної та технічної культури і необхідні кожній освіченій людині, тим паче кваліфікованому робітнику.
        Сьогодні, 4 грудня 2018 року, з метою популяризації ролі технічного креслення, засвоєння технічних термінів і визначень, розвитку просторового і технічного мислення, набуття досвіду самостійної роботи, формування інтересу до креслення у ліцеї викладачем Бігальським Б.А. проведено конкурс з технічного креслення серед учнів навчальних груп, що вивчають цей предмет. Учні мали змогу переглянути відео про важливість креслення. Конкурс складався з виконання тестових завдань на комп’ютерах, розгадування тематичного кросворду та виконання графічного завдання.
       Враховуючи результати виконання завдань конкурсу та висновки журі, переможцями стали: І місце – Романик Назар (група № 25), ІІ місце – Костюк Іван (група № 2), ІІІ місце – Няйко Василь (група № 2).










Немає коментарів:

Дописати коментар